Política d'espai amigable

From Wikimania
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Friendly space policy and the translation is 100% complete.

Política d'espai amigable per als esdeveniments de la Fundació Wikimedia


Política d'espai amigable

Introducció

La Fundació Wikimedia es dedica a proporcionar una experiència i un espai lliure d'assetjament a tothom, independentment del gènere, l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere, la discapacitat, l'aspecte físic, l'edat, la raça, l'origen ètnic, l'afiliació política, l'origen nacional o la religió, i no es limita a aquests aspectes.. No tolerem cap tipus d’'ssetjament contra els participants a la conferència.. El llenguatge i les imatges sexuals no són adequats per a cap lloc de la conferència o de les xerrades.. Qualsevol participant que infringeixi aquestes regles pot ser sancionat o expulsat de la conferència a criteri dels organitzadors de la conferència.

Pautes de participació

L'equip organitzador es compromet a oferir una gran experiència a tots els participants. Per tant, serem particularment curosos sobre el comportament dels participants a les plataformes en línia que supervisarem durant l'esdeveniment. Animem fermament una col·laboració positiva i benèvola entre els participants i també estem disposats a limitar o cancel·lar la participació de persones que no estiguin disposades a seguir aquestes pautes.

Comportament esperat

Fomenteu un ambient positiu i amable. Valoreu les idees, els estils i els punts de vista dels altres. Tingueu en compte que les persones poden tenir diferents nivells de coneixement, habilitats i antecedents diferents a vosaltres. Estigueu oberts a diferents possibilitats i a equivocar-vos. Sigueu respectuosos en totes les interaccions i comunicacions. Tingueu en compte el vostre impacte i com pot afectar la vostra contribució (missatges, debats, comentaris). Abans d’enviar un missatge (especialment una broma o una crítica), preneu-vos un minut per preguntar-vos si altres persones se sentiran ferides o molestes pel vostre missatge. Sigueu directes, constructius i positius.

Respecteu la privadesa i l'anonimat de les persones. Alguns participants fan servir un pseudònim i el mantenen diferent de la seva identitat real. Mai reveleu informació privada sobre una persona (nom real, lloc de residència, situació familiar, orientació sexual, imatges...) sense el seu consentiment explícit.. Accepteu que és possible que la gent no vulgui respondre a preguntes privades.

Tingueu en compte l'espai que ocupeu. Durant una discussió o en un grup de treball, assegureu-vos que no sigueu l'únic que parla o escriu. Assegureu-vos que deixeu prou espai perquè altres persones hi puguin participar i fomenteu els debats en lloc del monòleg. Fomenteu activament la participació de tots els assistents, especialment dels grups que poden estar poc representats en la multitud (dones*, parlants no nadius, novells).

Demaneu ajuda si cal! La conferència tractarà una àmplia gamma de temes relacionats amb moltes eines, tecnologies i àrees de coneixement diferents. Ningú ho sap tot, i està perfectament bé tenir preguntes o necessitar ajuda amb alguna cosa. Demaneu ajuda quan sigui necessari!

Ajudeu els altres. Si teniu coneixements sobre un tema específic o si teniu aquesta habilitat especial per poder trobar documentació fins i tot quan està ben amagada, ajudeu els altres. Ajudar no vol dir fer-los la feina: podeu mostrar-los documentació útil, respondre preguntes i suggerir solucions.

Comportament que no es tolerarà

L'equip organitzador tindrà especial cura amb les següents àrees i pot prendre la decisió de prohibir temporalment o completament els participants el comportament dels quals es consideri perjudicial per a altres persones.

Assetjament. Inclou, entre altres coses, declaracions ofensives sobre gènere, orientació sexual, discapacitat, aparença física com el físic, l'ètnia o la creença, representacions de naturalesa sexual, intimidació conscient, assetjament tipus stalking, persecució, fotografia o gravació no desitjades, interrupció repetida de les conferències i altres esdeveniments, contacte físic indesitjable i atenció sexual no volguda. Les persones que sigui advertides d'aquest comportament han d'aturar-lo immediatament.

Violència i amenaces de violència. La violència i les amenaces de violència no són acceptables ni en línia ni fora de línia. Inclou la incitació a la violència cap a qualsevol individu, inclòs el fet d'incentivar una persona a autolesionar-se. També inclou publicar o amenaçar de publicar informació d’identificació personal d’altres persones ("doxxing") en línia.

Atacs personals. Inevitablement sorgiran conflictes, però la frustració mai no s'hauria de convertir en un atac personal. No està bé insultar, menysprear o menystenir els altres. Atacar algú per les seves opinions, creences i idees no és acceptable.

Atenció sexual no desitjada. Inclou comentaris, acudits o imatges en interaccions de naturalesa sexual, comunicacions o materials de presentació, així com imatges o textos sexuals. No és acceptable un contacte físic simulat (com ara emojis de "petons") sense consentiment afirmatiu.

Contingut no desitjat. Publicació de contingut, imatges o enllaços que no tenen res a veure amb el tema actual. Publicar contingut repetidament, imatges a l'enllaç sobre un tema que ningú no demanava. Promoure repetidament una opinió, mitjà, eina o projecte concret sense que se us demani. També inclou: fer diverses vegades la mateixa pregunta després que altres participants hagin intentat respondre, fer preguntes molt generals que no estan directament relacionades amb els projectes en què la gent treballa, contactar persones per demanar la seva opinió sobre un tema concret.

Obtingueu assistència/ajuda

Comptarem amb un grup de persones designades que supervisaran les àrees de xat i debat per assegurar-se que es compleixi la política que es descriu aquí. Tindran la possibilitat d'eliminar els que infringeixin la política en les seccions de comentaris, pads i qualsevol altra àrea de discussió sota el control de l'equip de la conferència.. També tindran la possibilitat de prohibir permanentment qualsevol persona que incompleixi de manera clara i/o persistent la política.

Si us sentiu incòmode durant l'esdeveniment o creieu que s'estan incomplint les polítiques anteriors, utilitzeu la informació de contacte específica de l'esdeveniment, publicada a la pàgina Ajuda.

Vegeu també