Категорија:Викиманија 2021

From Wikimania
This page is a translated version of the page Category:Wikimania 2021 and the translation is 100% complete.

Викиманија 2021 е XVI Викимедиина конференција, и прва која се одржува како виртуелен настан приреден од разновидни групи на меѓународни доброволци. Конференцијата за 2021 г. првично се разгласуваше како физички настан предвиден да се одржи во е биде XVI меѓународна годишна конференција посветена на Викимедиините проекти, Тајланд по одложената Викиманија 2020 со оглед на пандемијата на КОВИД-19. Таа требаше да се одржи од 5 до 9 август 2020 г.

Во јануари 2021 г. беше објавено дека конференцијата за 2021 г. ќе се одржи семрежно.

Pages in category "Категорија:Викиманија 2021"

The following 4 pages are in this category, out of 4 total.