2022:Hackathon

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2022:Hackathon and the translation is 100% complete.


A Wikimánia 2022 Hackathon egy ingyenes, a nagyközönség számára nyitott online esemény, melynek keretében műszaki projekteken dolgozhatunk együtt, új készségeket sajátíthatunk el, és találkozhatunk más műszaki közreműködőkkel.

Oszd meg véleményedet a Hackathonon szerzett tapasztalataidról

Végső bemutató

A Wikimánia Hackathon 2022 Végső bemutató egy olyan hely, ahol megoszthatod, amin dolgoztál a hackathon során, és megismerkedhetsz más projektekkel. Nézd meg, mit mutattak be mások!

Az esemény formája

A Hackathonon a Wikimédia-projektek technikai szakértői vesznek részt a világ minden tájáról, a kódkészítőktől és karbantartóktól kezdve a tervezőkön, technikai írókon és dokumentációfordítókon át. Újoncokat is szeretettel várunk!

A Hackathon gyakorlatilag 2022. augusztus 12. és augusztus 14. között zajlott.

Nézd meg a programtervet, hogy áttekintést kapj az előadásokról.

A rendezvény elején bárki bemutathat egy technikai projektet, melyen dolgozni szeretne a Pre Event Showcase-en, hogy új munkatársakat találjon. Hasznos lehet, ha megnézed a technikai projektek a korábbi Hackathonokról. Ez az előadás lehetőséget biztosított arra, hogy az emberek csapatokat találjanak, új ötleteket gyűjtsenek, és terveket készítsenek arról, hogy mit fognak meghekkelni a Hackathon alatt.

Az elkövetkezendő órákban a közösség által szervezett közösségi foglalkozások és tréningek is voltak, de az idő nagy részét a közös hackeléssel töltöttük. A résztvevők más Wikimánia-tevékenységeket is felfedezhettek.

Az esemény végén egy végső bemutató keretében a Hackathon során elért eredmények vagy új technikai projektek kerültek bemutatásra.

Vedd figyelembe, hogy az esemény nem volt élőben lefordítva, de bármely nyelven tartott előadásokat és találkozókat szívesen látunk!

Kezdő lépések

Hogyan kell felkészülni

Egy személy vakarja a fejét, miközben hibák cirkálnak a laptopján
A hibák kijavítása egy nagyszerű hacker projekt a Hackathonra!
  • Ha még nincs, hozz létre egy fiókot a kedvenc wikidben és a Phabricatorban (Ha új vagy a Phabricatorban, olvasd el a dokumentációt!).
  • Add hozzá magadat az esemény résztvevőinek listájához. Minél több érdekeltségi kört listázol, annál valószínűbb, hogy a hasonló érdeklődésűek megtalálhatnak téged.
  • Új vagy a műszaki közösségben? Nézd meg az ez az erőforrások listája azok számára, akik még csak most kezdik.

Szálláshely iránti kérelem

Ha bármilyen akadálymentesítési vagy fordítási kérésed van, kérjük, írj a hlepp@wikimedia.org címre.

Hogyan lehet részt venni

Bemutató a rendezvény előtt

Az idei Hackathonon volt egy esemény előtti bemutató (nézd meg a programtervben, ahol megtalálod a bemutatót tartalmazó linkeket). Ezen az előadáson az érdeklődők bemutathatták, hogy min terveznek dolgozni, és hogy milyen csapattagok támogatását várják. Gondold át, hogy szeretnél-e bemutatni egy projektet, vagy szeretnél-e részt venni, és keresni egy projektcsapatot, amelyhez csatlakoznál.

Add hozzá a projektedet a pre-hacking showcase-hez

Hekkelés egy projekten

Nézd meg a A hackathon Phabricator táblát. Hozzáadhatod a saját projektjeidet, vagy hozzászólhatsz másokhoz, akikhez csatlakozni szeretnél. Nyugodtan vedd fel a kapcsolatot a feladatok tulajdonosaival - ezért szerepelnek ezek a feladatok a Phabricatoron!

Add a projektedet a Phabricatorhoz

Részvétel egy előadáson

Tekintsd meg a menetrendet, hogy van-e olyan előadás, ami érdekel. Ha szeretnél egy előadást tartani, nyugodtan felvehetsz egyet az ütemtervbe. A helyek érkezési sorrendben kerülnek kiosztásra.

Közösségi csatornák

A technikai közreműködők különböző platformokon keresztül cseveghetnek. Íme néhány hely, ahol beszélgetéseket indíthatsz!