Jump to content

2021:Convertir Wikimania en un esdeveniment virtual

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2021:Moving Wikimania to a Virtual Event and the translation is 100% complete.

Convertir Wikimania en un esdeveniment virtual
Una carta de la directora d'operacions de Wikimedia, Janeen Uzzell, a la comunitat Wikimedia
27 de gener de 2021


A principis d'aquest any, quan vam decidir cancel·lar Wikimania 2020, molts de nosaltres teníem l'esperança de poder posposar-lo un any fins al 2021. Tenia moltes ganes de connectar-vos amb tots vosaltres a Bangkok a l'agost per a la nostra primera Wikimania a l'Àsia Sud-oriental.

No obstant això, a mesura que esperem, malgrat els avenços prometedors en recerca de vacunes, sembla poc probable que tots puguem viatjar lliurement i convocar-nos junts l'agost del 2021. Al llarg dels darrers mesos, l'equip d'esdeveniments de la Fundació Wikimedia s'ha reunit amb el Comitè Director de Wikimania i l'equip organitzador principal de l'ESEAP (regions de l'est, sud-est Asiàtic i Pacífic) per debatre sobre com podem avançar amb Wikimania el 2021. Junts, aquestes parts han decidit que Wikimania de l'any vinent serà un esdeveniment virtual. En lloc de ser allotjat per l'equip organitzador principal d'ESEAP, aquesta Wikimania virtual serà allotjada per un grup més ampli de membres de la comunitat. Com que encara hi ha un fort desig d'acollir Wikimania en el futur per part de l'equip d'ESEAP, seguiran sent els amfitrions de la propera edició presencial de Wikimania.

Per a molts de nosaltres, escoltar que no ens reunirem personalment a Wikimania el 2021 és una notícia decebedora. Però estic animat per l'èxit i la creativitat de tots els recents esdeveniments virtuals del moviment, des d'esdeveniments regionals com itWikiCon fins a l'esdeveniment Wiki 20 a l'Àsia Pacífic fins a celebrar el 20è aniversari de la Viquipèdia i les Converses Globals sobre l'Estratègia del Moviment celebrades el desembre. He tingut més notícies de vosaltres durant els darrers mesos del que no podia imaginar al començament d'aquesta pandèmia. Com sempre, els wikimedistes s'han adaptat i han trobat noves maneres de connectar-se entre ells.

Creiem que aquest nou format virtual crearà oportunitats perquè més persones del nostre moviment participin en la realització d'un esdeveniment del moviment com mai abans. Seguirem aprofitant el procés col·laboratiu i obert per crear un programa Wikimania que vam iniciar durant Wikimania a Suècia el 2019. Com que és la nostra primera Wikimania virtual, també podrem aprendre d'aquesta experiència i esperem que també s'incloguin opcions de participació virtual en futures Wikimanias presencials. És possible que Wikimania 2021 no sigui com cap de nosaltres imaginàvem inicialment, però seguirà sent una oportunitat per celebrar-ho, sobretot perquè Wikimania 2021 tindrà lloc durant el vintè aniversari de la Viquipèdia.

Donem la benvinguda a idees per a aquesta Wikimania virtual i, al gener, tenim previst compartir més informació sobre com podeu participar en el procés de planificació. També podrem compartir més informació en els propers mesos sobre què significa això en termes d'invitacions, presentació de sessions i beques. Mentrestant, si us plau comparteix els seus pensaments, idees i suggeriments amb el Comitè Director de Wikimania a Meta.

Com a moviment, valorem aquestes oportunitats per connectar-nos en persona i esperem quan puguem tornar a reunir-nos en persona. Fins aleshores, estigueu segurs i tingueu cura!

Janeen Uzzell
en nom de
Equip Organitzador Principal d'ESEAP
Comitè Director de Wikimania
Equip d'Esdeveniments de la Fundació Wikimedia