Jump to content

2021:PMF

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2021:FAQ and the translation is 68% complete.Tenim un sèrie de publicacions informatives centrades en Wikimania 2021 al Diff, el blog del moviment Wikimedia. Fes-hi un cop d'ull.

Context

Què és Wikimania?

Wikimania és la trobada més gran de persones de tot el món que donen suport i contribueixen a projectes de Wikimedia, inclosa la Viquipèdia, Wikimedia Commons, Wikidata i altres. La màgia passa quan els wikimedistes es reuneixen.

Quin és el tema de Wikimania d'aquest any?

El tema de la Wikimania virtual d’aquest any està inspirat en el 20è aniversari de la Viquipèdia: passat, present, futur. Mirarem enrere el passat del nostre moviment, celebrarem el present i els nostres increïbles èxits i discutirem, perquè ens encanta parlar de coses, sobre el futur. Igual que la celebració del vintè aniversari, Wikimedia se centrarà en els humans que impulsen els nostres projectes. El tema d'aquest any és una manera excel·lent de destacar les persones (i els seus grups i comunitats) a través del nostre moviment global.

He de pagar per assistir a Wikimania? Per què m'hi he d'inscriure?

Wikimania 2021 és completament gratuït i en línia. Inscriure-us a Wikimania us permetrà rebre informació dels organitzadors i us proporcionarà accés a Remo, que és la plataforma virtual seleccionada per a Wikimania 2021. A més d'assistir a sessions, Remo permetrà que us connecteu amb altres participants, visiteu els espais de la Vila Comunitària i de la Desconferència i que socialitzeu virtualment.

Eventbrite es va utilitzar per a anteriors Wikimanias i altres esdeveniments de la comunitat i s'utilitza per donar suport al registre dels assistents. Eventbrite es compromet a no vendre dades a tercers i, tot i que publiquen propaganda als usuaris, podeu opt- desactivar el màrqueting per correu electrònic i tancar el vostre compte després de l'esdeveniment.

Estic registrat a Eventbrite. Quin és el proper pas?

Si us heu registrat, hauríeu d’haver rebut ja un correu electrònic de confirmació de la inscripció. Wikimania tindrà lloc en una plataforma virtual anomenada Remo. Els enllaços exactes per accedir a la pàgina de l'esdeveniment s'enviaran en un correu electrònic separat: s'enviaran el dilluns 9 d'agost per a qualsevol persona registrada anteriorment i de forma continuada per als inscrits posteriors.

Where will the event take place?

Aquí teniu un petit vídeo sobre com navegar per la plataforma virtual Remo a Wikimania 2021.

Com puc trobar el meu camí per Wikimania?

Espai de conferències - El recinte de Remo consta de sis (6) edificis de deu (10) plantes cadascun. Cada edifici acollirà una secció (un grup de presentacions) amb la seva pròpia programació durant tot el dia. L'edifici 1 s'utilitza pel Plenari i la Vila Comunitària. Els edificis 2 i 3 són edificis multilingües amb interpretacions en directe. Els edificis 4 i 5 són sessions regulars en anglès. L'edifici 6 és per a reunions i per a l'espai de la Desconferència.

Plenari - l'espai central on tindran lloc tots els ponents principals i l'entreteniment d'esdeveniments. Quan es produeixi alguna cosa al Plenari, la programació en altres edificis s'aturarà, excepte la Desconferència.

Taules - Les taules són espais on podeu tenir converses d'àudio i vídeo fora del programa previst. L'edifici 6 servirà exclusivament com a espai de trobades socials per a participants amb configuracions de taula privada i de grup.

Com puc connectar-me i relacionar-me amb altres participants?

In addition to Remo, the virtual platform, as is often the case with Wikimedia events, there are also Telegram channels: Wikimania General | Wikimania Social

On puc trobar assistència? Què passa si tinc problemes tècnics?

 • Durant l'esdeveniment
  • Servei d'assistència tècnica (problemes amb la plataforma Remo): Taulell d'ajuda de Remo
  • A Telegram
  • Taulell d'ajuda tècnica de la WMF durant tota la programació de l'esdeveniment

Hi ha recursos digitals? Hi ha alguna plantilla que hauríem d’utilitzar per a les presentacions?

Us convidem a fer una ullada als recursos digitals d'aquest any per a Wikimania. Utilitzeu-los, gaudiu i compartiu-los.

Alguns dels recursos digitals d'aquest any - editeu-los, feu-hi clic i compartiu-los

Estic autoritzat a fer fotos durant Wikimania?

Si us plau, no feu fotos ni cap enregistrament sense el consentiment de les persones implicades. La privadesa és molt estimada en el moviment Wikimedia.


Tècnic

Què és Remo?

Un breu vídeo sobre com navegar per l'espai virtual de Wikimania 2021

Remo és una plataforma d'esdeveniments virtuals que permet als participants estar completament immersos i iteractuar. L'espai Remo per a Wikimania s'estructurarà com una conferència i us podeu moure, assistir a sessions, trobar-vos amb amics i col·legues. Hi haurà diferents edificis i espais, taules, cadires, pissarres, etc. Podeu obtenir més informació sobre Remo en aquesta 'publicació al blog Diff.

Mireu aquest vídeo curt per fer-vos una idea del funcionament de Remo. L'equip de Wikimania també organitza esdeveniments de pràctica. Us animem a assistir als esdeveniments pràctics i familiaritzar-vos amb Remo, fer preguntes o simplement passar l'estona.

Aquí teniu un petit vídeo sobre com navegar per la plataforma virtual Remo a Wikimania 2021.

Aspecte de Wikimania 2021 a Remo
Edifici 1 - Plenari + Vila Comunitària
Edificis 2-5
Edifici 6 - Desconferència + Social


Amb quins dispositius puc accedir a Remo?

Remo funciona en diversos dispositius. En portàtils i ordinadors de sobretaula, per descomptat, i també en dispositius mòbils Apple o Android. Les tauletes i els iPad no són totalment compatibles. La pàgina de resolució de problemes de Remo respon a moltes preguntes valuoses sobre requisits tècnics, configuració, presentació i molt més.

Com puc veure les sessions a Remo?

Un cop hàgiu iniciat la sessió i tingueu accés a la plataforma, podreu seleccionar a la secció que trieu.Un cop comencin les sessions, no haureu de fer res per poder veure la sessió; apareixerà per a tots els participants de la plataforma i podeu fer clic per unir-vos-hi. Podeu viatjar d'una planta a una altra i d'un edifici a l'altre utilitzant pancartes fàcilment accessibles i visibles. Hi ha 6 edificis a Wikimania 2021 i cada edifici tindrà 10 plantes amb la mateixa configuració. Podeu familiaritzar-vos amb el programa increïble d'aquest any.

I can't get into Remo. Help!

With Remo and other virtual platforms, the first thing to try is to REFRESH YOUR PAGE. You can also try re-opening Remo in a NEW WINDOW, not a new tab.

Programming in building 1, i.e. the plenary sessions, will be broadcasted across all buildings (except building 6, Unconference). If you are not able to get into building 1, please try buildings 2, 3, 4, or 5.

Per què Remo?

Com a organitzadors, vam haver d'equilibrar la prioritat d'utilitzar programari lliure i de codi obert amb la necessitat de garantir una plataforma segura, acollidora, multilingüe, interactiva i fàcil d'utilitzar. Quan no hem pogut utilitzar programari lliure i de codi obert, hem pres mesures per protegir la privadesa i les dades dels participants mitjançant la negociació d'acords.

Vam tenir en compte les necessitats d'àudio i vídeo, xat, preguntes i respostes, votacions, pissarres, assistència tècnica i funcions de presentació. Al mateix temps, hem hagut de garantir que podríem donar suport a la participació multilingüe, que ha estat un requisit creixent per als esdeveniments de Wikimedia.

Remo es va utilitzar durant la Hackató del 2020, quan va funcionar bé i va rebre crítiques favorables per part dels participants.

How do I move between buildings?

On the top left corner on your screen, click on the menu button or the 3 horizontal lines. Click Joined Events. You will be warned that you are leaving the event. Accept. Then select the building you want to go to. You can also look under My Events if this option is available to you. If this does not work, please go to the program on Meta, and click on the Join On Remo for the appropriate building.

How do I move in between tables?

Double click on a table to join it. There is a max of 6 people per table.

How do I move between floors?

Use the “elevator” option to the left hand side of your screen.

How do I find another participant?

In the chat function (at the bottom of your screen during conversation mode and to the right of the presentations in presentation mode), use the search bar to search their name. You can then chat and ask where they are within the event.

How do I share my screen? (This is how you share your poster)

Select ‘Share Screen‘ in your controls at the bottom of the screen. You then have three options:

 1. Share your entire screen: this is everything on your screen, including any notifications that occur
 2. Share an application window: such as PowerPoint or Keynote
 3. Share a tab: you can select a specific tab within your browser

Select one of the 3 options, then click on the image that you want to share. Once you do, ‘Share‘ at the bottom right will turn blue and you can click on it. Your screen will be shared. To stop, select ‘Stop Sharing‘ at the bottom of your screen.

Tip: If you want to be able to see the powerpoint window AND Remo at the same time, go to “Slide Show” then “Set Up Show” and then choose “Browsed by an individual (window)”.

Com puc accedir a diferents opcions d'idioma?

See the language support page.

عَرَبِيّ‎ | 漢語 | English | Français | Deutsch | Pусский | Español

Seguiu les instruccions de la guia d'Interactio disponible en àrab, xinès, anglès, francès, alemany, rus i castellà (vegeu Diff). Aquí teniu un resum:

 • Heu de silenciar Remo a l'ordinador, mitjançant mesclador de volum o passant per la configuració de so de Remo i el volum de sortida de silenci. Obriu app.interactio.io en una finestra nova i utilitzeu el codi Wikimania2021
 • Obriu una finestra nova, no una pestanya nova, aneu a app.interactio.io, i utilitzeu el codi Wikimania2021
 • Seleccioneu el vostre idioma, i a gaudir
 • Per a mòbils, heu de descarregar l'aplicació Interactio a Android o iOS

Com funcionaran els Etherpads per a Wikimania 2021? Com funcionaran les preguntes i respostes durant la meva sessió?

Cada presentador hauria d'haver rebut un enllaç a Streamyard i Etherpad per a les seves sessions. Cada sessió té un Etherpad específic preconfigurat on preguntar i respondre dubte, i on els voluntaris, ajudants de producció i/o participants de la sessió poden publicar preguntes dels participants de Remo i compartir-los amb els presentadors a Streamyard. No és un model perfecte, però Streamyard ens permet coordinar-nos amb els ponents entre bastidors, compartir contingut multimèdia i garantir una transmissió fluida. Remo permet als participants participar gairebé com a la vida real. De moment, no hi ha una manera fàcil de funcionar entre els dos i que els participants de Remo facin preguntes als ponents, això s'ha de fer manualment i a Wikimania 2021 ho fem de la manera wiki a Etherpad.

Programa

Quins són els horaris de l'esdeveniment? Com és el programa d'aquest any?

La programació tindrà blocs horaris rotatius durant els cinc dies de l'esdeveniment per facilitar una participació global. Llegiu més informació sobre el nostre enfocament en aquesta entrada al blog Diff. Wikimania comença amb una hackató de 24 hores el 13 d'agost de 2021, per tal de garantir que aquesta part de l'esdeveniment sigui accessible per a tots els participants allà on siguin. L'obertura de Wikimania serà el dissabte 14 d'agost, i donarà inici al programa oficial. Hi haurà més contingut en directe durant el cap de setmana que durant els dies laborables. No oblideu navegar per la gran selecció de contingut a la carta dels col·laboradors de tot el món. CATALÀ Finalment, també hem dissenyat un Espai de Desconferència virtual per donar a la comunitat el control complet de les sessions d'allotjament a Wikimania. La Desconferència us permet utilitzar qualsevol tipus de format de sessió que encaixi amb el vostre tema. Hi ha taules de la Desconferència disponibles per registrar-se i poden acollir fins a 20 persones.

Hi haurà retransmissió en directe? Hi ha algun altre lloc on pugui gaudir de Wikimania?

Outside of Remo, most sessions will also be streamed on YouTube:

Totes les sessions s'arxivaran i estaran disponibles a Wikimedia Commons a mitjans de setembre. Si voleu ajudar a l'arxiu de les sessions de Wikimania a Commons, estem buscant voluntaris. Si us plau, mostreu el vostre interès a la wiki de Wikimania.

Quins tipus de sessions s'organitzen a Wikimania?

Consulteu el nostre excepcional programa diari. Mitjançant un procés d'enviament revisat per parells i dirigit per la comunitat, es van acceptar sessions de grups del moviment i afiliats i de persones (o col·lectius de persones) per a la primera Wikimania virtual d'aquest any. Hi haurà sessions en directe i gravades prèviament amb plans per a un munt de contingut a la carta segons zones horàries de tot el món i horaris variables.

Quins idiomes s'admeten a Wikimania? Com es fa més accessible Wikimania?

Per primer cop a Wikimania: totes les sessions dels edificis 1 (plenari), 2 i 3 tindran traducció en directe en àrab, xinès, anglès, francès, alemany, rus i castellà. Consulteu aquesta publicació de Diff i seguiu les instruccions per accedir a Interactio des del vostre ordinador o mòbil.

També proporcionarem subtítols en anglès per a totes les sessions pregravades i en directe a través de YouTube. Totes les sessions estaran disponibles a la carta al canal de YouTube de Wikimania amb servei de subtítols multilingüe automatitzat.

If I am a session host / facilitator / moderator, what do I do?

Before your session, please create your session page in the program. Every session already has an easy to fill template with instructions and a designated Etherpad. Create the session page and make sure the header template has as much info as possible - especially date and time - and an etherpad will be linked to your page.

Sessions will be coordinated behind the scenes on Streamyard and ever session lead must've already received a Streamyard link from the organizers. If you have not or if you have any other questions or issues about your session, please visit the Help page or instantly get in touch with the organizers on Telegram.

How do I join Unconference?

Unconference is happening in BUILDING 6 and is meant to be a casual, community-led space. There will be a link available to building 6 at all times. You will be able to click that link and join a specific table, go between different floors using the virtual elevator. The Unconference space will have many tables. Each one of those tables will represent aun unconference session. The maximum number of participants at a unconference table is 20. Double click on a table to join it.

Què és una hackató?

La hackató d'aquest any és un esdeveniment remot organitzat per proporcionar un espai per reunir la comunitat tècnica i els treballadors que vulguin participar en el desenvolupament de MediaWiki, temes tènics i moltes altres àrees de l'ecosistema tècnic de Wikimedia. La hackató de Wikimania 2021 tindrà lloc el primer dia, el 13 d'agost a partir de les 5:00h UTC i durarà 24 hores. Amb un horari obert i un format lleuger i autoorganitzat, el dia de la hackató és l'oportunitat perfecta per provar nous projectes, formats o reunir gent i començar a treballar en una nova idea.

La hackató està obert a tothom, incloses les persones que no tinguin coneixements previs sobre les àrees tècniques i el desenvolupament de Wikimedia. L'espai principal per trobar ajuda són els canals socials, especialment el grup de Telegram per a novells. Link to Telegram.

Ajuda i seguretat

Com puc obtenir assistència tècnica?

See the Remo help documents linked on this page or click the orange "help" button inside Remo. If you are a speaker: please consult the directions you were emailed carefully, and contact your speaker contact with any questions.

 • During the event
  • Technical support helpdesk (Problems with the Remo platform): Remo Helpdesk
  • On Telegram
  • OT/WMF Helpdesk throughout the event schedule

On puc demanar ajuda?

See also: 2021:Help

Inside the Remo platform, there will be two help buttons: one red button labeled "Help! Safety" and one orange button labeled "Help".

 • If you need general conference help, such as assistance with the program or technology, please click the orange "help" button which will take you a Telegram group for live help.
 • If you need help because of the behavior of another participant, on the Remo platform you can click the red button labeled "Help! Safety" to be taken to a confidential trust and safety group where you can report the issue. Please report any violations of the Friendly space policy there. You can also directly join the Telegram group. If you can't or won't use Telegram, you can use the email information at the contact page.

For help with technical issues, you can also refer to the technical documents on this page. For general questions you don't need an answer to immediately, you can also post on the 2021:Help_desk.