2021:Program Navigation/ca

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2021:Program Navigation and the translation is 100% complete.


Wikimania - Connectar virtualment

Wikimania és la trobada més gran de persones a tot el món que donen suport i contribueixen a projectes Wikimedia, inclosa la Viquipèdia, Wikimedia Commons, Wikidata i altres.

Una gran part de Wikimania és gaudir de petites interaccions, converses al passadís, reunions de grup i trobades improvisades, a més del programa formal de conferències. Tot això passa de manera orgànica quan ens trobem cara a cara.

El equip organitzador principal vol que els participants visquin una experiència completa a Wikimania, tot i que l'esdeveniment tindrà lloc en línia. A l'hora d'escollir les plataformes que farem servir, hem hagut d'equilibrar el nostre desig (com a organitzadors) de prioritzar i utilitzar programari lliure i de codi obert amb la necessitat de garantir una plataforma o un lloc segur, acollidor i fàcil d'utilitzar. Quan no hem pogut utilitzar programari lliure i de codi obert, hem pres mesures per protegir la privadesa i les dades dels participants mitjançant la negociació d'acords a mida. Totes aquestes plataformes han estat utilitzades pel moviment abans.

On tindrà lloc Wikimania?

Un petit vídeo de com serà Wikimania 2021.

Junts, vam escollir una plataforma amb totes les funcionalitats necessàries per fer d'aquest esdeveniment el més divertit, animat i informatiu possible. Vam tenir en compte les necessitats d'àudio i vídeo, xat, preguntes i respostes, votacions, pissarres, assistència tècnica i funcions de presentació. Al mateix temps, ens assegurem que podem donar suport a la participació multilingüe. Tot això mentre es crea un entorn segur mitjançant l'aplicació directa de la Política d'espai amigable (PEA).

La plataforma que fem servir com a plataforma d’esdeveniments virtuals es diu Remo. Wikimania serà la segona vegada que el moviment Wikimedia la fa servir. El primer cop va ser la Hackató de 2020, on va funcionar bé bé i va rebre comentaris favorables dels participants.

Plataforma d'esdeveniments virtuals Remo

Remo és una plataforma d'esdeveniments virtuals que permet als participants estar completament immersos en l'acte. L'espai Remo per a Wikimania s'estructurarà com una conferència. Des d'edificis virtuals a la seu virtual, fins a sales més petites per a xats individuals. Imagineu-vos taules, cadires, habitacions de diferents pisos, etc.

 • Seu de la conferència – la seu de Remo consta d'edificis de diverses plantes. Cada edifici acollirà una secció completa (un grup de presentacions) amb la seva pròpia programació durant tot el dia. Hi ha una secció per a sessions creades per afiliats i una per a sessions creades per persones individuals, cadascuna amb el seu propi edifici.
 • Plenari – l'espai central on tindran lloc tots els oradors principals i l'entreteniment de l'esdeveniment. La programació en altres edificis s'aturarà i el directe del plenari es mostrarà a totes les seus quan alguna cosa es produeixi al Plenari.
 • Taules –les taules són espais on podeu tenir converses d'àudio i vídeo fora del programa establert. Un dels edificis servirà exclusivament com a espai de trobades socials per als participants. Hi haurà configuracions de "taules" o "taules" privades a l'espai social i de treball en xarxa.
 • Xat – hi haurà diverses maneres de xatejar amb els participants: d'un a un, en petit grup o públicament al recinte de Wikimedia Remo.

Edificis

Wikimania 2021 - Plànols de planta de Remo - Edifici 1 - Vila Comunitària

Cadascuna de les seccions de Wikimania serà essencialment un edifici a Remo. Aquests són els edificis que formaran part de la seu i la programació que s'allotjarà en cadascun.

Totes les sessions plenàries i les sessions dels Edificis 2 i 3 estaran suportades per traduccions d'àudio a set idiomes, és a dir, àrab, xinès, anglès, francès, rus, castellà i alemany. No volíem limitar el contingut disponible a Wikimania a causa de la quantitat de traduccions disponibles, de manera que hem creat espai addicional per al contingut que només pot estar disponible en un sol idioma en els altres edificis.

Edifici 1

 • Totes les sessions plenàries (presentacions, etc.). L'àudio es traduirà de l'anglès a l'àrab, xinès, francès, alemany, rus i castellà (i viceversa).
 • Aquest és l'edifici on s'allotja la Vila Comunitària. La Vila Comunitària serveix de lloc per a grups i organitzacions del moviment per tenir una "taula" per connectar-se amb altres membres de la comunitat.
 • La Fundació Wikimedia també disposarà d'unes taules per als equips que n'allotgin una.

Edifici 2

Wikimania 2021 - Plànols de planta de Remo - Edificis 2-5
 • Aquest edifici és per al contingut creat pels grups i afiliats del moviment.
 • L'àudio es traduirà de l'anglès a l’àrab, xinès, francès, alemany, rus i castellà (i viceversa).

Edifici 3

 • Aquest edifici és contingut creat per particulars i col·lectius.
 • L'àudio es traduirà de l'anglès a l'àrab, xinès, francès, alemany, rus i castellà (i viceversa).

Edifici 4

Wikimania 2021 - Plànols de planta de Remo - Edifici 6 - Desconferència
 • Aquesta és una extensió de la secció de grups i d'afiliats del moviment.
 • La traducció d'àudio simultània no està disponible.

Edifici 5

 • Aquesta és una extensió de la secció de particulars i col·lectius.
 • La traducció d'àudio simultània no està disponible.

Edifici 6

 • La "Desconferència" està completament dirigida i organitzada pels participants de Wikimania.
 • Les sessions de la Desconferència s'allotgen aquí i estan limitades a 20 participants en una de les 20 "taules".
 • La traducció d'àudio simultània no està disponible.

Quan tindrà lloc Wikimania?

Per tal d'acollir persones de diversos fusos horaris, el programa es planifica en diferents horaris cada dia durant el temps de la conferència, del 13 al 17 d'agost. Aquí teniu una visió general d'aquestes franges horàries. Totes les hores s'introdueixen en GMT/UTC.

Dia Programa principal i Desconferència Hackató
Dia 1 (divendres, 13 d'agost) - to UTC
Dia 2 (dissabte, 14 d'agost) to UTC
Dia 3 (diumenge, 15 d'agost) to UTC
Dia 4 (dilluns, 16 d'agost) to UTC
Day 5 (Tuesday, August 17th) to UTC to UTC (showcase)