2021:Hackató

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2021:Hackathon and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.




La hackató de Wikimania 2021 tindrà lloc de forma remota el 13 d'agost a partir de les 5:00 am UTC. El nostre objectiu és proporcionar un espai per reunir la comunitat tècnica i incorporar persones que vulguin participar en el desenvolupament de MediaWiki i moltes altres àrees de l'ecosistema tècnic de Wikimedia. També veiem aquest dia com un espai per a experiments. Amb un horari obert i una mentalitat lleugera i autoorganitzada, el dia de la hackató és l'oportunitat perfecta per provar nous projectes, formats o reunir gent i començar a treballar en una nova idea.

Com començar

  • Podeu veure la sessió d'obertura en qualsevol moment a Youtube o a Commons.
  • Uniu-vos als canals socials de la hackató per posar-vos en contacte amb altres participants.
  • Feu una ullada al tauler de la hackató al Phabricator per veure si hi ha projectes on us podreu implicar. No dubteu a afegir comentaris sobre tasques per manifestar el vostre interès i a posar-vos en contacte amb el propietari de la tasca.
  • Mireu el programa per veure si hi ha sessions interessants per a vosaltres.

Canals socials

Normalment hi ha diverses maneres de connectar amb els altres participants. A continuació, es detallen alguns canals on és probable que les persones es reuneixin i xerrin:

A tots els canals i plataformes relacionades amb la hackató, s'aplica el Codi de Conducta per als Espais Tècnics de Wikimedia. Comproveu-ne el contingut i participeu activament en mantenir els canals socials com un lloc segur i amable per a tots els participants. Si necessiteu parlar amb algú o informar d'un problema, no dubteu a posar-vos en contacte amb l'equip de Confiança i Seguretat a través d'aquest grup de Telegram o escriure a techconduct@wikimedia.org.

Proposa un projecte o una sessió

Durant la hackató de Wikimania 2021, tothom és lliure de suggerir projectes, tasques per treballar o sessions al programa.

Per proposar un projecte:

  • Afegiu o creeu una tasca a la columna Projectes del taulell de Phabricator.
  • Assegureu-vos de descriure la tasca de manera comprensible perquè la gent pugui entendre de què es tracta.
  • A la descripció de la tasca, afegiu tota la informació que ajudi les persones novelles a unir-se al vostre projecte: enllaços addicionals, quin tipus d'ajuda o habilitats esteu buscant, com posar-vos en contacte amb vosaltres, grup de Telegram per al vostre projecte, sessió relacionada al programa, etc.
  • No dubteu a anunciar el vostre projecte als canals socials de la hackató. Com que no hi ha una sessió tradicional de "concordança de projectes", aquesta és la forma més senzilla d'arribar als col·laboradors potencials.

Per 'programar una sessió:'

  • En primer lloc, mireu el programa per veure si ja s'ha programat una idea similar i per comprovar quines són les franges horàries i les sales disponibles (la hackató té lloc del 13 d'agost a les 5:00h UTC (7:00h CEST) al 14 d'agost a les 5:00 UTC, i hi ha dues sales de sessions disponibles a Jitsi)
  • Si us plau, creeu una tasca a la columna Sessions del taulell del Phabricator, utilitzant aquesta plantilla.
  • Tan bon punt es creï la tasca, podeu programar la sessió afegint-la al calendari, emplenant una de les cel·les de la taula. Afegiu el nom de la vostra sessió i l'enllaç a la tasca Phabricator.
  • Important: com a facilitador de sessió, heu d'assegurar-vos que es respecti el Codi de Conducta per als Espais Tècnics de Wikimedia durant la sessió. Us animem a trobar com a mínim un cofacilitador que us ajudi.

Aparador

L'aparador de la hackató és una trobada on tothom té l'oportunitat de presentar el que ha estat treballant.

Tindrà lloc el dia 5 de Wikimania, el dimarts 17 d'agost. Tindrà dues parts:

Podeu trobar més detalls sobre els projectes aquí.

Contacte

Els principals organitzadors de la hackató de Wikimania 2021 són Elfego Solares (WMF), Srishti Sethi (WMF) i Léa Lacroix (WMDE). No dubteu en contactar amb nosaltres si teniu cap pregunta o suggeriment.

Per contactar amb altres participants de la hackató o participar en els projectes, consulteu la llista de participants i els canals socials.

Si heu d’informar d'un problema amb el Codi de Conducta, no dubteu a posar-vos en contacte amb l'equip de Confiança i Seguretat a través d'aquest grup de Telegram o escriure a techconduct@wikimedia.org.