Jump to content

2020:Wikimania

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2020:Wikimania and the translation is 100% complete.

Wikimania s'ajorna fins al 2021.

Una carta de Katherine Maher a la comunitat Wikimedia
18 de març de 2020


Benvolguts,

Com a part de la resposta contínua del moviment Wikimedia a la pandèmia de la COVID-19, posposem Wikimania Bangkok 2020. Aquesta decisió es va prendre amb el suport total de l'equip amfitrió de l'ESEAP i del Comitè de Wikimania. Junts, celebrarem Wikimania a Bangkok el 2021.

Estem plens de tristesa per no veure'ns a tots a Bangkok a l'agost. Tot i això, confiem que aquesta és la millor decisió possible per al benestar de la nostra comunitat global i la salut pública en general. Aquesta decisió va ser proposada pels organitzadors de l'ESEAP d'acord amb la resposta dels seus països a la pandèmia de la COVID-19 i s'ajusta a les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segur que teniu moltes preguntes. Esperem respondre algunes de les vostres preguntes a continuació. Continuarem responent preguntes a la pàgina de Meta-Wiki de Wikimania i al xat del grup de Telegram de Wikimania (més informació a continuació).

Què significa "posposar" Wikimania?

No acollirem cap Wikimania presencial el 2020. Estem reprogramant Wikimania Bangkok al 2021. L'equip organitzador de l'ESEAP continuarà la seva tasca com a col·laboració regional entre afiliats a les regions de l'est, sud-est i el Pacífic per acollir-nos a Tailàndia l'any vinent.

L'hotel i la seu de Bangkok seguiran sent els mateixos. Encara no hem detallat les dates per al 2021. Treballarem amb l'equip de l'ESEAP i el Comitè Direciu de Wikimania per confirmar les noves dates. Us informarem d'aquestes dates a finals del 2020.

La bona notícia és que Wikimania 2021 coincidirà amb el 20è aniversari de la Viquipèdia. Esperem que sigui una Wikimania veritablement memorable: una oportunitat per celebrar la reconnexió després d'un any separats, juntament amb la notable realització de dues dècades de coneixement lliure.

Hi haurà una alternativa a l'esdeveniment presencial?

Els amfitrions de Wikimania del 2020 no tenen previst organitzar un esdeveniment virtual en línia. Allotjar Wikimania és molt de treball. L'equip de l'ESEAP es compromet a organitzar el millor esdeveniment presencial possible a Bangkok el 2021. Per tant, aquest any no tindran la capacitat d'organitzar una Wikimania virtual.

Tot i això, el comitè de Wikimania, l'equip amfitrió de l'ESEAP i la Fundació Wikimedia reconeixen que altres membres de la comunitat poden estar interessats a organitzar un esdeveniment Wikimedia global remot per al 2020. Tot i que la Fundació Wikimedia no té la capacitat actual de liderar l'organització d'una conferència virtual en línia, reconeixem que altres poden tenir el desig de fer-ho.

Donem la benvinguda al debat sobre esdeveniments en línia. Els interessats poden posar-se en contacte amb el comitè directiu de Wikimania i amb el personal de la Fundació Wikimania per obtenir consells a la pàgina de Meta-Wiki sobre Wikimania.

També estem considerant propostes per millorar la capacitat de les comunitats per organitzar convocatòries virtuals locals i sobre com podem ajudar les comunitats a organitzar esdeveniments improvisats locals i regionals de Wikimedia una vegada passi la pandèmia. Com que la situació ha canviat ràpidament, encara estem treballant en els detalls i compartirem més informació en les properes setmanes.

Què significa això per a les sol·licituds de beques?

Estem treballant en un pla sobre com tramitar les sol·licituds de beques de Wikimania 2020. Compartirem més informació en les properes setmanes.

Com s'ha pres la decisió?

Aquesta recomanació la van fer els organitzadors de l'ESEAP basant-nos en el que sabem sobre l'actual pandèmia de salut mundial de la COVID-19 i les directrius actuals de l'OMS. La decisió es va prendre juntament amb l'equip de l'ESEAP en consulta amb el comitè directiu de Wikimania i la Fundació Wikimedia. Junts estem plenament i per unanimitat alineats al voltant d'aquesta decisió.

Tot i que estem realment tristos de no tenir l'oportunitat de veure'ns aquest any, també donem suport total a aquesta decisió en interès nostre. Permet als nostres amfitrions de la comunitat de l'ESEAP centrar-se en les necessitats immediates de les seves famílies, comunitats locals de Wikimedia i comunitats locals en general. Està d'acord amb l'orientació mundial sobre salut pública i alinea el moviment Wikimedia com a actor responsable en suport del nostre bé públic comú.

Volem donar les gràcies a tots els voluntaris i afiliats que han participat en la planificació de Wikimania. Agraïm especialment l'ESEAP pel seu lideratge, flexibilitat i compassió, ja que hem treballat junts per prendre decisions difícils sobre aquest important esdeveniment.

On puc trobar més informació sobre Wikimania 2021?

Hi ha diversos canals on es discuteix regularment sobre Wikimania i on es publicaran els plans per al 2021 a mesura que es desenvolupin. Donem la benvinguda a tots els participants interessats a reunir la nostra saviesa i creativitat col·lectives per discutir què passa després amb Wikimania. Podeu trobar aquests canals aquí:


On puc trobar més informació sobre la COVID-19 i Wikimedia?

Sabem que la comunitat Wikimedia és generosa i altruista. No és sorprenent que molts voluntaris hagin començat a aplicar les seves habilitats i atenció a aquesta pandèmia mundial actual. La Fundació va crear una pàgina a Meta-Wiki on podem compartir i documentar els passos que estan fent la Fundació i els membres del moviment i les formes de participar-hi. Us convidem a unir-vos a nosaltres per documentar més sobre la nostra resposta col·lectiva: https://meta.wikimedia.org/wiki/COVID-19

Gràcies.

El nostre món i moltes de les nostres vides han canviat ràpidament en les últimes setmanes. Tot i així, podem mirar la història per consolar-nos que les crisis també són moments en què les persones deixen de banda les diferències, donen prioritat a la comunitat i les cures i troben maneres de connectar-se. El sentit de la comunitat i el propòsit dins del moviment Wikimedia són una poderosa rèplica d'aquests temps incerts.

Aquest és un moment en què no només el que fem, sinó com ho fem, tindrà un impacte significatiu al món. Estem molt agraïts per tot el que feu com a moviment per continuar afrontant els reptes del nostre moment.


Si us plau, mantingueu-vos fora de perill i tingueu cura.


Katherine, en nom de:
Equip organitzador bàsic de l'ESEAP
Comitè Director de Wikimania
Equip d'Esdeveniments de la Fundació Wikimedia


P.S. Podeu ajudar a traduir i compartir aquest missatge a través de Meta-Wiki. També podeu trobar informació addicional sobre les altres accions de Wikimedia relacionades amb la COVID-19 a Meta-Wiki:


--
Katherine Maher (she/her)
Directora executiva
Fundació Wikimedia