2023:Викиманија

From Wikimania
This page is a translated version of the page 2023:Wikimania and the translation is 30% complete.
Outdated translations are marked like this.


16–19 август 2023 г., Сингапур и семрежно
Разновидност. Соработка. Иднина.

Викиманија 2023 ќе се одржи од 16 до 19 август во Сингапур, во Соборниот и изложебн центар „Сунтек“, како и семрежно.
Работилниците, хакатонот и претконференциските активности се одржуваат н 15 август, а послеконференциските аквитности и градските обилколки ќе бидат на 20 август.


The theme for the 18th Wikimania edition is Diversity. Collaboration. Future.

  • Diversity. Wikimania will be an opportunity to showcase regional and thematic groups such as ESEAP as examples of inclusion: different volunteer groups, individuals, and affiliates, at different stages of development and from different cultures closely involved and collaborating in an equitable way.
  • Collaboration. As a distributed, global event, Wikimania will be a way to learn from each other and share knowledge like community initiatives, tools usage, organizing events, governance, online campaigns and edit-a-thons, solving Wiki-related problems, and more.
  • Future. Wikimania 2023 will be significant to many Wikimedians as a forum to discuss implementing the 2030 Wikimedia Movement Strategy (#Wikimedia2030), and other current and future priorities facing our movement, from technology to policy around the world.


Викиманија е годишна конференција посветена на сите проекти на Фондацијата ВикимедијаCommons Wikimedia Commons, MediaWiki MediaWiki, Meta-Wiki Meta-Wiki, Wikibooks Wikibooks, Wikidata Wikidata, Wikinews Wikinews, Wikipedia Wikipedia, Wikiquote Wikiquote, Wikisource Wikisource, Wikispecies Wikispecies, Wikiversity Wikiversity, Wikivoyage Wikivoyage, Wiktionary Wiktionary — со денови на собири, разговори, средби, обуки и работилници. На овој настан се собираат стотици доброволци и предводници на слободното знаење од целиот свет со цел да ги дискутираат тековните и претстојните теми, да раскажат за нови проекти и приоди и да разменат идеи.

Ова XVIII издание ќе биде соработка помеѓу доброволци, ограноци и кориснички групи на Викимедија Источна Азија, Југоисточна Азија и Тихоокеанија (ESEAP).

Group photo
Graphical notes
Original announcement

Our event partners